Enjoying my Erasmus
Door: nienkezegme
Blijf op de hoogte en volg Nienke
01 Februari 2012 | Zweden, Sundsvall
Afgelopen week was eigenlijk heel rustig. Vooral de laatste dagen heb ik voornamelijk heerlijk veel geslapen en lekker rustig aan gedaan. Van het weekend hebben we een heuse iglo gebouwd van ongeveer twee meter hoog. Jaja, daar kwam mijn vakmanschap weer goed van pas! Ik werd dan ook al snel geüpgraded tot ijsmaker. Houdt in dat ik met een plantenspuit de iglo nat mocht maken, zodat het mooi stevig wordt. Een heel enkele keer werd ik wel vertrouwd en mocht ik een sneeuwblok vasthouden. Maar stiekem alleen even voor de foto waarschijnlijk.
Vrijdag en zaterdagavond zijn we op stap geweest in de All Stars bar. Prima tent, prima muziek en prima volk. Om te zorgen dat niemand onze pasgebouwde iglo zou binnengaan, vonden Kwinten, Teun en ik het nodig om even een slagboom uit de stad mee te nemen naar Norrmalm (waar we wonen). Dus die staat nu mooi voor de ingang van de iglo. Verder zijn er weinig rare dingen gebeurd op stap. Nee, ik ben inderdaad niet weer onderuit gegaan. Ook niet in nuchtere toestand trouwens. De eerste stelletjes beginnen zich hier al te vormen en dat is wel grappig om te zien. De meesten doen dit onder het mom van 'Enjoy your Erasmus!' waar ik uit opmaak dat ze het niet bij die ene zullen houden ;). Nou, ik enjoy my Erasmus ook heel erg, maar op een iets andere manier denk ik!
Op zondag weer aan het snowboarden geweest, maar dat wordt nu eerder regel dan uitzondering. Voor komende zondag staat het namelijk alweer op het programma. He, vervelend!
Dan nog even een paar kleine feitjes over Zweden:
- Ze strooien hier met kiezeltjes in plaats van met zout. Waardoor er vaak best gevaarlijke situaties ontstaan. Auw!
- Een IKEA in Zweden is precies hetzelfde als een IKEA in Nederland. Welkom thuis!
- Nils Holgersson is hier een held! Het is zelfs zo erg dat hij op een briefje van 20 kronor staat!
- Ze hebben hier space-auto's! Tenminste, dat dacht ik eerst. Maar het bleken gewoon kastjes en draden te zijn om de accu op te laden, die door de kou sneller leegloopt.
- Lang niet alle Zweedse dames zijn blond, lang en knap. Sorry jongens!
- Lang niet alle Zweedse heren zijn blond, lang en knap. Sorry meiden!
Nou, dit was het dan wel weer. Foto's worden weer toegevoegd! :)
Mycket kärlek!
01 Februari 2012 - 18:08
Renée De Liefste:
Ja, wel weer een aardig verslag! Het enige puntje van kritiek: alleen Martijn?! Het is weer fraai :P -
01 Februari 2012 - 18:17
Martijn:
aaah leuk verslag, maar even ter aanvulling: ik mis jou ook! -
01 Februari 2012 - 18:25
Mam:
Ik mis jou ook en ben blij dat je mij niet mist hoor! Ben juist blij dat je je zo goed vermaakt. Zal proberen je "bestelling" aan Martijn mee te geven, als hij laat weten wanneer :-P
Veel plezier en succes weer!!
Din kära mor!! -
01 Februari 2012 - 19:35
Karina Tweede Liefst:
Ik ben het helemaal met Renee eens! Weer een leuk stuk, maar bij dat puntje van kritiek sluit ik mij helemaal bij aan! Haha, Gelukkig hoeven wij jou ook niet al te vaak te missen, want door je verhalen worden wij goed op de hoogte gehouden. Ook kunnen wij via facebook heel wat van jouw ondernemingen volgen! Haha, Gelukkig komt je lover al snel:)! Tot schrijfs, Xx -
02 Februari 2012 - 10:07
Dorien De Allerliefs:
Ja inderdaad ik sluit me aan bij Renee en Karina! Haha:P Wij missen jou natuurlijk ook helemaal niet! :P
Nou jij vermaak je zo te horen wel! Veel plezier met Martijn!
Xx