Studeren.. ?!? - Reisverslag uit Sundsvall, Zweden van Nienke Hollenberg - WaarBenJij.nu Studeren.. ?!? - Reisverslag uit Sundsvall, Zweden van Nienke Hollenberg - WaarBenJij.nu

Studeren.. ?!?

Door: nienkezegme

Blijf op de hoogte en volg Nienke

19 Januari 2012 | Zweden, Sundsvall

Zo. De eerste lesweek zit er weer op. Om hiervan goed bij te kunnen komen, hebben ze besloten om ons gelijk maar tot en met dinsdag vrij te geven. Wat ik natuurlijk heel jammer vind, want als ik dan toch hier ben, wil ik mijn tijd wel goed benutten. Dus ik ga straks zwemmen met de Student Union en hopelijk kan ik een aantal mensen zover krijgen om mee te gaan snowboarden.

Het vorige snowboardavontuur ging niet geheel zoals gepland. We gingen op pad met een clubje van 6 en zouden lopend naar de piste gaan. Toen we na ongeveer 5 km lopen een bordje tegen kwamen dat het nog 3 km was, kwam Wega met het geniale plan om te gaan liften. Niemand had echt vertrouwen in dit idee, maar de eerste de beste auto stopte om ons mee te nemen naar de top van de berg. Helaas hadden we een klein puntje over het hoofd gezien: er was geen ski/snowboard verhuur. Teruglopen was geen optie, dus we besloten om op onze kont van de piste af te glijden. Ook best leuk. Het ging in ieder geval een stuk sneller dan de heenweg! En ach, mijn eerste liftavontuur is ook weer geslaagd! Foto's hiervan staan overigens bij het vorige verslag!

De dag erna, maandag, ging het dan echt van start en zijn we naar school gegaan. Ik blijk les te krijgen van de vrouw van het aapje van Pippi, mevrouw Nilsson! Aardige vrouw en ze praat vloeibaar Engels, dus het is niet moeilijk om haar te volgen. We moeten gelijk volle kracht vooruit met het produceren van een nieuws artikel. Ik kom nu net terug van een interview met een meisje van 18 dat een expositie heeft in het Kulturmagasinet hier in Sundsvall. Ik zal van de week nog even foto's maken van haar vampierzelfportret, zodat jullie ook kunnen zien wat ze in huis heeft!

Dinsdag was er een tacobuffet in het Kårhuset (huis van de Student Union) en hebben we daar lekker gesmikkeld met bijna alle internationale studenten. Vervolgens zijn we weer terug gegaan naar ons huis en hebben we Jungle Speed gespeeld. Ik als echte pro heb ze allemaal even laten zien dat er met mij niet valt te sollen en ze waren zo impressed door mijn Jungle Speed skills dat ik nu de Jungle Speed queen en Jungle Speed master word genoemd! Helaas werd ik daar een beetje overmoedig van en heb ik inmiddels al een paar potjes niet gewonnen. Jungle Speed begint hier al aardig een traditie te worden, dus er zullen nog genoeg wedstrijden volgen om mijn kunsten te kunnen vertonen!

Tot sprekens allemaal!
Adjö!

• 19 Januari 2012 - 12:31

Martijn:

Vloeibaar engels? mooi bende zal dat geven;)

• 19 Januari 2012 - 16:52

Ageeth:

Putzteufel he? Nou dat zal ik onthouden ...... En leuk zo'n vakantierooster. Kan je rustig even wennen. Ik hoop dat je een mooi, goed snowboard voor weinig kunt scoren!

Stor kram!

• 19 Januari 2012 - 18:38

Jacqueline:

Wat martijn zegt...
    Maar have fun in de sneeuw! Ik geniet lekker van mn extra zomer ;)

• 20 Januari 2012 - 13:59

Pieter:

tot dinsdag vrij? worden ze nu al moe van jou? vleuibeur zweuds? groetjes Pieter